Make, tutorial bàsic amb Google Sheets y Gmail

Make, l’eina d’automatització que interconnecta diferents aplicacions per a executar accions de manera automàtica. Destaquem la seva utilitat mitjançant un exemple pràctic en un concessionari, on, després d’una venda, s’envia automàticament un correu al comprador. Aquest exemple il·lustra com Make pot ser aplicat per a optimitzar processos i reduir errors.

El vídeo detalla la interfície d’usuari de Make, començant amb el menú principal on es mostren les subscripcions actives, operacions realitzades i dades transferides, elements crítics atès que existeixen límits mensuals tant en operacions com en transferència de dades. És crucial entendre que excedir aquests límits pot resultar en costos addicionals o la necessitat d’esperar al pròxim cicle mensual.

La secció d’escenaris és on els usuaris poden crear i administrar automatitzacions. S’esmenten també els templates i actions, on es poden integrar diverses eines com WordPress i Notion per a ampliar les funcionalitats de Make. Els webhooks també s’expliquen pel seu potencial en l’automatització, permetent l’activació d’escenaris en resposta a esdeveniments externs.

El concepte de triggers, que inicien els escenaris de Make, és fonamental. Aquests poden ser manuals, instantanis o programats, depenent de les necessitats específiques del procés que es desitja automatitzar. Els triggers són comparats amb fitxes de dominó, on el desencadenament d’un inicia tota una cadena d’accions.

Durant el desenvolupament d’un escenari, es ressalta la importància de guardar canvis, ajustar configuracions, i utilitzar notes per a la col·laboració. A més, s’introdueix l’ús de variables que es generen en executar un mòdul i com es poden manipular per a ajustar noms i altres dades mitjançant funcions de text, destacant la capacitat de personalització dins de Make.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *