KLING. El competidor xinés de Sora

Kuaishou, una destacada empresa de tecnologia xinesa, ha presentat el seu nou model de generació de vídeos, KLING. Aquest model promet competir amb Sora, el model d’OpenAI. Basat en les demostracions disponibles, KLING té el potencial de revolucionar la creació de vídeos mitjançant intel·ligència artificial. A continuació, es detallen les característiques i capacitats de KLING, així com una comparació amb el model Sora d’OpenAI.

Capacitats de KLING:

  • KLING pot generar vídeos de fins a dos minuts de durada amb una resolució de 1080p i 30 fotogrames per segon. Això representa un avenç significatiu en comparació amb molts altres models de generació de vídeo que existeixen actualment.
  • El model té la capacitat de modelar seqüències de moviment complexes que són físicament precises, cosa que es demostra en diversos vídeos promocionals.

Tecnologia i Recomendacions:

  • Els desenvolupadors de KLING afirmen que el model utilitza un sistema d’atenció espai-temporal en 3D per modelar millor el moviment i la interacció física. Això, juntament amb un marc escalable i una inferència optimitzada, permet la generació de vídeos llargs i d’alta resolució.
  • KLING pot simular correctament les propietats físiques del món real. A més, empra un transformador de difusió per combinar conceptes i crear escenes fictícies, com un gat conduint un cotxe per una ciutat concorreguda.

Comparació amb Sora:

  • OpenAI va llançar el seu model de vídeo, Sora, a mitjans de febrer, amb la capacitat de generar vídeos relativament consistents de fins a un minut de durada. En comparació, KLING ofereix vídeos el doble de llargs i amb característiques de simulació física millorades.
  • Mentre que Sora ha estat presentat en una versió beta a algunes persones influents, com l’inversor tecnològic i actor Ashton Kutcher, KLING ja està disponible com una demostració pública a la Xina. Kutcher creu que la intel·ligència artificial generativa per a vídeo transformarà el mercat cinematogràfic i Hollywood.

Kuaishou és una empresa tecnològica amb seu a Pequín, coneguda a la Xina principalment per les seves aplicacions de xarxes socials. Amb el llançament de KLING, Kuaishou entra en la carrera pels models generatius d’intel·ligència artificial a gran escala, competint directament amb empreses líders com OpenAI.

La disponibilitat pública de KLING a la Xina i les seves avançades capacitats tècniques posicionen a Kuaishou com un jugador important en el desenvolupament de tecnologies d’intel·ligència artificial per a la generació de vídeo.