Claude 3.5 Sonnet

Anthropic, la startup d’IA que es distingeix pel seu compromís amb la IA responsable, ha llançat un nou model: Claude 3.5 Sonnet. Aquest model és el primer de la sèrie Claude 3.5 i supera els estàndards actuals de la indústria en intel·ligència artificial.

Accés i disponibilitat
Claude 3.5 Sonnet s’ofereix de manera gratuïta a Claude.ai i a l’aplicació Claude iOS. Els subscriptors dels plans Claude Pro i Team tenen accés amb límits de tarifes més alts. A més, està disponible a través de Anthropic API, Amazon Bedrock i Vertex AI de Google Cloud.

Llançaments anteriors
Aquest model segueix els llançaments previs de Claude 3 Haiku i Claude 3 Opus. Anthropic destaca que Claude 3.5 Sonnet està disponible gratuïtament i amb límits elevats per a subscriptors de plans avançats.

Rendiment i costos Claude 3.5 Sonnet supera models com GPT-4.0, Gemini 1.5 Pro i Llama 3 400B de Meta, a més del seu predecessor Claude 3 Opus. Segons Prabhu Ram de CyberMedia Research, ofereix el doble de velocitat de processament que Claude Opus a un cost menor.

Estàndards de la indústria
Claude 3.5 Sonnet estableix nous punts de referència en raonament a nivell de postgrau (GPQA), coneixement a nivell universitari (MMLU) i competència en codificació (HumanEval). Mostra una millora notable en la captació de matisos, humor i instruccions complexes, i sobresurt en la redacció de contingut d’alta qualitat.

Cost i eficiència
Funciona al doble de velocitat que Claude 3 Opus i és rendible, costant $3 per milió de tokens d’entrada i $15 per milió de tokens de sortida, amb una finestra de context de 200K tokens. Claude 3 Haiku, llançat a l’abril, és una opció més econòmica amb una tarifa de $0.25 per milió de tokens d’entrada i $1.25 per milió de tokens de sortida.

Models d’Anthropic
Anthropic ofereix tres versions: Haiku (versió lleugera), Sonnet (gama mitjana) i Opus (gama alta). Claude 3.5 Haiku i Claude 3.5 Opus es llançaran a finals d’any.

Capacitats de codificació i visió
Claude 3.5 Sonnet millora en manipulació i comprensió del codi, resolent el 64% de problemes relacionats amb correcció d’errors i adició de funcionalitats. També destaca en raonament visual, superant Claude 3 Opus en interpretació de quadres i transcripció de textos a partir d’imatges.

Nou entorn col·laboratiu:
Artefacts Anthropic introdueix Artefacts a Claude.ai, permetent la generació de contingut com codi, dissenys de llocs web i documents de text en una finestra dedicada al costat de la conversa, creant un entorn col·laboratiu en temps real.