Gemma 2 2B

En juny, Google va llançar Gemma 2, una nova família de models d’intel·ligència artificial (IA) oberts amb mides de 27 mil milions (27B) i 9 mil milions (9B) de paràmetres. Aquests models no només són altament eficients en rendiment, sinó que també estan dissenyats amb un enfocament en la IA responsable, prioritzant la seguretat i accessibilitat. Aquest compromís es reflecteix en tres noves addicions a la família Gemma 2.

Novedades Gemma 2

Gemma 2 2B

Un model de 2 mil milions de paràmetres amb avanços en seguretat i un equilibri entre rendiment i eficiència.

ShieldGemma

Un conjunt de classificadors de seguretat per filtrar el contingut d’entrada i sortida dels models de IA.

Gemma Scope

Una eina d’interpretabilitat de models que proporciona una visió detallada del funcionament intern dels models.

Gemma 2 2B: Rendiment de Próxima Generació

El model Gemma 2 2B ofereix un rendiment sobresalient comparat amb altres models oberts en la seva categoria. Utilitzant la tècnica de destil·lació de models més grans, Gemma 2 2B supera tots els models GPT-3.5 en la Chatbot Arena. Aquest model és altament flexible i rendible, podent executar-se en una varietat de maquinari, des de dispositius de vora i portàtils fins a desplegaments en el núvol. A més, està optimitzat amb la biblioteca NVIDIA TensorRT-LLM per millorar la velocitat i eficiència.

ShieldGemma: Protecció d’Usuaris

ShieldGemma és una sèrie de classificadors de seguretat d’última generació dissenyats per detectar i mitigar contingut nociu en les entrades i sortides dels models de IA. Es centra en quatre àrees clau de dany:

  • Discurs d’odi
  • Assetjament
  • Contingut sexual explícit
  • Contingut perillós

Aquests classificadors complementen la suite d’eines de seguretat existent en el Responsible AI Toolkit de Google, proporcionant una metodologia per construir classificadors específics amb un nombre limitat de dades.

Gemma Scope: Transparència en la Presa de Decisions

Gemma Scope utilitza autoencoders dispersos (SAEs) per proporcionar una visió sense precedents dels processos de presa de decisions dels models Gemma 2. Aquests SAEs són xarxes neuronals especialitzades que amplien la informació densa processada per Gemma 2, fent-la més fàcil d’analitzar i entendre. Aquesta eina permet als investigadors descobrir com els models identifiquen patrons, processen informació i fan prediccions, ajudant a construir sistemes de IA més comprensibles, responsables i confiables.

Compromís amb la IA Responsable

Les noves addicions a la família Gemma 2 reflecteixen el compromís continu de Google amb la IA responsable. L’accessibilitat oberta, la transparència i la col·laboració són essencials per desenvolupar una IA segura i beneficiosa per a tots.

Comença Avui

Gemma 2 2B: Descarrega els pesos del model des de Kaggle, Hugging Face i Vertex AI Model Garden. Proveu amb NVIDIA NIM o Google AI Studio.

Notícia relacionada anterior