Canvas: Una nova forma de col·laborar amb ChatGPT

La introducció de Canvas en ChatGPT marca una evolució significativa en la forma en què els usuaris poden treballar en projectes d’escriptura i codificació. En lloc de limitar-se a la interfície tradicional de xat, Canvas ofereix un espai separat on l’usuari pot col·laborar amb ChatGPT de manera més estructurada i eficient. Aquesta nova eina es desplega de manera global per als usuaris de ChatGPT Plus i Team, amb disponibilitat pròxima per a usuaris empresarials i educatius. Canvas es llançarà per a tots els usuaris de la versió gratuïta quan surti de la fase beta.

Canvas està dissenyat per a projectes que requereixen edició i revisions. Mentre que la interfície de xat estàndard és útil per a tasques ràpides, Canvas permet un nivell més profund d’interacció. Pots destacar seccions específiques per indicar a ChatGPT on enfocar-se, i la IA pot proporcionar comentaris en línia i suggeriments amb una visió completa del projecte. Això és especialment útil per a projectes d’escriptura i codificació, on es necessita un flux de treball més iteratiu i col·laboratiu.

Característiques principals de Canvas

Un dels avantatges més notables de Canvas és que els usuaris mantenen el control complet del projecte. Poden editar el text o codi directament, cosa que facilita una col·laboració més activa. A més, Canvas inclou una sèrie de dreceres que permeten als usuaris realitzar accions ràpides com ajustar la longitud del text, depurar codi i restaurar versions anteriors del treball mitjançant un botó de retrocés.

Dreceres d’escriptura

Canvas ofereix una sèrie de dreceres que optimitzen l’experiència d’escriptura:

  • Suggerir edicions: ChatGPT ofereix suggeriments en línia per millorar el text.
  • Ajustar la longitud: Permet escurçar o allargar el contingut del document.
  • Canviar el nivell de lectura: Ajusta el nivell de lectura des de Kindergarten fins a Graduate School, depenent de les necessitats del projecte.
  • Afegir un polit final: Verifica la gramàtica, la claredat i la consistència del text.
  • Afegir emojis: Introdueix emojis rellevants per afegir èmfasi o color al text.

Dreceres de codificació

De la mateixa manera, Canvas ofereix una sèrie d’eines específiques per a projectes de codificació, que permeten seguir les revisions de codi de manera més eficient. Aquestes dreceres són essencials per millorar la llegibilitat i funcionalitat del codi.

  • Revisar codi: Proporciona suggeriments en línia per optimitzar el codi.
  • Afegir logs: Insereix declaracions print per ajudar en la depuració.
  • Afegir comentaris: Afegeix comentaris al codi per millorar la comprensió.
  • Corregir errors: Detecta i reescriu el codi problemàtic per resoldre errors.
  • Portar a un altre llenguatge: Traduïx el codi a altres llenguatges com JavaScript, Python, Java, TypeScript, C++ o PHP.

Col·laboració amb Canvas

Un dels majors avantatges de Canvas és la seva capacitat per entendre millor el context del projecte. Això significa que ChatGPT pot proporcionar comentaris més precisos i adaptats a l’objectiu de l’usuari. Els usuaris poden sol·licitar que ChatGPT revisi seccions específiques, i aquesta funció és útil tant per a l’escriptura com per a la codificació. L’usuari pot optar per ressaltar seccions i demanar revisions o fer preguntes sobre aquestes.

Una altra funcionalitat important és la capacitat de restaurar versions anteriors del projecte, cosa que permet una major flexibilitat i control en l’edició i revisió del treball.

Com obrir Canvas

Canvas s’activa automàticament quan ChatGPT detecta que pot ser útil, per exemple, quan es generen textos extensos o es treballa en projectes de codificació complexos. També és possible obrir-lo manualment afegint comandes com “obrir un canvas” o “obrir un canvas de codificació” al xat. A més, Canvas ofereix l’opció de treballar en projectes existents simplement enganxant el contingut en un canvas en blanc.

Entrenament i desenvolupament de Canvas

El model que alimenta Canvas ha estat curosament entrenat per col·laborar de manera creativa amb els usuaris. Aquest entrenament permet que el model determini quan obrir un canvas, com fer edicions específiques i com reescriure documents quan sigui necessari. Aquest enfocament ha estat ajustat a través d’avaluacions internes i l’ús de dades sintètiques, cosa que ha permès millorar ràpidament la qualitat d’escriptura i les interaccions de l’usuari.

Un dels majors reptes va ser determinar quan activar Canvas. Es va entrenar el model per obrir Canvas en tasques d’escriptura i codificació, assolint un 83% de precisió en l’activació correcta per a tasques d’escriptura i un 94% per a tasques de codificació. A més, es va treballar en millorar el comportament d’edició del model, ensenyant-li a fer edicions específiques quan els usuaris seleccionen text a la interfície, i a prioritzar reescriptures completes quan no es fa cap selecció explícita.

Propers passos per a Canvas

Canvas és només el començament d’una nova era en la interacció amb IA visual. Tot i que actualment no suporta imatges, càrrega d’arxius o eines avançades, aquestes característiques estaran disponibles aviat. En el futur, Canvas continuarà evolucionant, millorant la col·laboració creativa i fent que treballar amb IA sigui més accessible i útil per a una gamma més àmplia d’usuaris.

Preguntes freqüents

Com puc accedir a Canvas?

Pots accedir a Canvas seleccionant GPT-4 amb Canvas des del model picker a la part superior de la pàgina de ChatGPT. Canvas s’obrirà automàticament quan ChatGPT detecti un escenari on pugui ser útil o pots sol·licitar-ho manualment amb comandes com “obrir canvas”.

Per a quins tipus de projectes està dissenyat Canvas?

Canvas està dissenyat per a projectes d’escriptura i codificació que requereixen edicions, revisions i millores. Tot i que actualment no suporta imatges ni eines avançades, el seu enfocament és oferir una experiència col·laborativa en projectes que requereixen iteracions múltiples.

Quan estarà disponible per als usuaris gratuïts?

Canvas està en fase beta, i tot i que actualment només està disponible per als usuaris de ChatGPT Plus i Team, es preveu el llançament per a tots els usuaris quan surti de la beta.