Astribot S1, robot domèstic

El camp de la robòtica humanoide està avançant significativament, amb el desenvolupament i entrenament de nous models a un ritme sense precedents. Astribot, una empresa amb seu a Shenzhen i part de Stardust Intelligence, està destacant en aquest àmbit amb els seus assistents robòtics d’IA. Recentment, Astribot va publicar un vídeo del robot humanoide S1 demostrant una velocitat i agilitat increïbles en realitzar tasques domèstiques, la qual cosa és un aconseguiment notable.

La indústria de robots humanoides impulsats per IA s’està convertint ràpidament en un centre d’innovació i competència. El mes passat, OpenAI va presentar dos robots impressionants: un capaç de plegar roba i un altre amb capacitat avançada de raonament en llenguatge natural. A això s’afegeixen el robot Atlas de Boston Dynamics. El bot S1 d’Astribot ens ha impressionat particularment per la seva velocitat i precisió.

Astribot informa que el seu robot humanoide S1 pot moure’s a 10 metres per segon i manejar 10 kg per braç, superant les capacitats promig de un adult masculí. En un vídeo es mostra al robot retirant suaument un mantell sota un munt de copes de vi sense alterar-les, evidenciant no només la seva rapidesa sinó també la seva precisió. A més, el S1 pot realitzar una àmplia gamma de tasques com servir vi, pelar un cogombre, voltejar un entrepà a la paella i escriure en cal·ligrafia, imitant de prop els moviments humans.

El fundador de Stardust Intelligence, Lai Jie, qui ha treballat amb Tencent Robotics Laboratory, Baidu i la Universitat Politècnica de Hong Kong, va liderar el desenvolupament de diversos tipus de robots, incloent el robot amb rodes i potes Ollie de Tencent. Ell explica que el nom Astribot prové de l’antic proverbi llatí “Ad astra per aspera”, que significa “un viatge a través de les dificultats fins a assolir el pols d’estrelles”, reflectint el pla a llarg termini i el compromís ferm de l’empresa amb el desenvolupament i popularització de la tecnologia de robots d’IA.

Segons el lloc web d’Astribot, la companyia va començar operacions en 2022 i va trigar un any en desenvolupar el seu primer robot humanoide, S1, el qual afirmen que és un producte avançat i el més proper al rendiment operatiu humà. Astribot està realitzant proves rigoroses amb models grans i planeja llançar comercialment el S1 en 2024, encara que no ha compartit molta informació tècnica sobre les seves capacitats de locomoció independent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *