GPT-4o – Nou model “Omni” d’OpenAI multimodal

OpenAI ha llançat recentment el seu més avançat model d’intel·ligència artificial, el GPT-4o, que representa una fita significativa en la capacitat de processament omnimodal de l’empresa. Aquesta nova versió, que pot manejar text, àudio i imatges simultàniament, promet ser una eina revolucionària en diversos sectors a causa de la seva capacitat per a fer tasques complexes de manera més intuïtiva i eficient que els seus predecessors.

El GPT-4o, conegut com “omni” per la seva versatilitat en el maneig de diferents tipus de dades, no sols millora el processament d’idiomes múltiples, sinó que també respon a estímuls auditius i visuals en mil·lisegons, una característica que el distingeix significativament de versions anteriors. Aquest avanç és crucial per a aplicacions en temps real com la traducció instantània, que pot facilitar la comunicació en entorns multilingües sense la necessitat d’intervenció humana, augmentant l’eficiència i reduint barreres idiomàtiques en negocis i serveis globals.

A més, el model integra totes les seves capacitats en una sola xarxa neural. Aquesta integració permet una interacció més fluida i natural amb els usuaris, imitant de manera més efectiva la forma en què els humans processen informació a través de diversos sentits. Per exemple, en l’àmbit del servei al client, GPT-4o pot no sols entendre el contingut de les consultes, sinó també detectar el to i la urgència en la veu del client, permetent respostes més personalitzades i adequades.

En el terreny de la creativitat, GPT-4o s’estén més enllà de la generació de text per a incloure la creació de música i poesia visual, la qual cosa obre noves vies perquè els creadors de contingut explorin i experimentin amb formes artístiques mixtes. Aquesta capacitat de fusionar diferents mitjans en una sola sortida creativa és particularment valuosa en indústries com la publicitat i l’entreteniment, on la innovació contínua és clau per a captar i mantenir l’atenció del públic.

Les millores en seguretat també són una part integral del desenvolupament de GPT-4o. OpenAI ha implementat tècniques avançades per a mitigar els riesos associats amb el seu ús en aplicacions sensibles. Aquestes tècniques inclouen millores en la detecció d’ús indegut del model i protocols més robustos per a garantir que les interaccions amb el model siguin segures i respectin la privacitat dels usuaris.

Amb totes aquestes característiques, el GPT-4o no sols millora les capacitats tècniques dels models anteriors, sinó que també amplia les possibilitats del que les màquines poden fer, acostant-nos un pas més a una integració efectiva de la IA en la vida quotidiana.

Aquest model representa un avanç important en la trajectòria de OpenAI i en el camp de la intel·ligència artificial en general, destacant per la seva capacitat d’adaptar-se i respondre de manera intel·ligent a una àmplia gamma d’inputs i situacions, la qual cosa finalment pot transformar la manera en què interactuem amb la tecnologia.

En utilitzar ChatGPT gratuït, els usuaris ara tindran accés a funcions com:

  • Experimentar la intel·ligència amb GPT-4 (abans només GPT-3.5).
  • Obtenir respostes del model i de la web.
  • Analitzar dades i crear gràfics.
  • Xatejar sobre fotos que prenguis.
  • Pujar arxius per a assistència en resums, escriptura o anàlisi.
  • Descobrir i utilitzar GPTs i la GPT Store.
  • Construir una experiència més útil amb Memory.

Professor personal

Jugant amb la mascota

Ajuda a persona cega

Fent broma

Crear un joc

Endevinant….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *