Microsoft Recall, nou assistent de Windows

Microsoft ha presentat Recall, una eina innovadora impulsada per IA per als PCs amb Windows 11 que permet buscar i recuperar qualsevol cosa que hagis vist o fet en la teva computadora, com un historiador personal. Anunciada per Pavan Davuluri, vicepresident de Windows i Surface, durant un esdeveniment de Surface, aquesta funció està dissenyada per als Copilot Plus PCs, dotats dels nous xips Snapdragon X Elite de Qualcomm, que inclouen una unitat de processament neuronal (NPU) necessària perquè Recall funcioni.

L’amplitud de Recall és sorprenent, ja que inclou registrar activitats en aplicacions, rastrejar comunicacions en reunions en viu, recordar tots els llocs web visitats per a recerques, i més. Tot el que necessites fer és executar una acció de “Recall”, que és similar a una cerca potenciada per IA, i et presentarà una instantània d’aquest període de temps, proporcionant context a la memòria.

Una característica destacada de Recall és la seva interfície de línia de temps, que et permet desplaçar-te per tot el que has fet en el teu PC. També pots buscar en reunions en viu i vídeos gràcies als subtítols en viu, que transcriuen i fins i tot tradueixen la parla. Encara que aquesta tecnologia pugui sonar familiar, Microsoft ja va intentar una mica menys potent en Windows 10 amb Timeline, una funció que va ser descontinuada en 2021. No obstant això, Recall ofereix una integració profunda i nadiua en Windows, a diferència de Rewind, una aplicació similar per a Mac que és de tercers i requereix permisos del sistema.

No obstant això, Recall no funcionarà amb totes les computadores amb Windows 11. És necessari adquirir un dels nous Copilot Plus PCs. A més, hi ha requisits mínims d’emmagatzematge per a utilitzar Recall, com s’esmenta en la pàgina de preguntes freqüents de la funció:

  • Espai mínim en el disc dur: 256 GB.
  • Espai disponible necessari: 50 GB.
  • Assignació predeterminada per a Recall: 25 GB en un dispositiu amb 256 GB, que pot emmagatzemar aproximadament 3 mesos d’instantànies.
  • Pots augmentar l’assignació d’emmagatzematge per a Recall en la configuració del teu PC. Les instantànies antigues s’eliminaran una vegada que utilitzis l’emmagatzematge assignat, permetent emmagatzemar noves.

Microsoft presenta Recall, el nuevo explorador de Windows
Microsoft presenta Recall, el nuevo explorador de Windows

Microsoft assegura als usuaris que l’índex de Recall es manté local i privat en el dispositiu. Pots pausar, detenir o eliminar el contingut capturat, o triar excloure aplicacions o llocs web específics. Recall no prendrà instantànies de sessions de navegació InPrivate en Microsoft Edge ni de contingut protegit per DRM. No obstant això, Microsoft aclareix que no realitza una moderació de contingut activa, per la qual cosa no ocultarà activament informació sensible com a contrasenyes i nombres de comptes financers.

Funcionalitats Clau de Recall:

  1. Registre d’Activitats en Aplicacions: Tot el que fas en les aplicacions del teu PC es registra per a facilitar la cerca posterior.
  2. Seguiment de Comunicacions en Reunions en Viu: Recall pot rastrejar el que es diu en les reunions i proporcionar transcripcions.
  3. Historial de Navegació Web: Recordarà tots els llocs web que hagis visitat, exceptuant sessions de navegació privada.
  4. Subtítols i Traduccions en Viu: La funció de subtítols en viu pot transcriure i traduir el que es diu en reunions i vídeos.
  5. Interfície de Línia de Temps: Una línia de temps exploratòria que et permet navegar per les teves activitats passades.

Consideracions de Privacitat:

  • Índex Local i Privat: El contingut capturat per Recall s’emmagatzema localment en el dispositiu.
  • Control de l’Usuari: Pots pausar, detenir o eliminar el contingut capturat, així com excloure aplicacions o llocs web específics.
  • Exclusions Específiques: No captura sessions de navegació InPrivate ni contingut protegit per DRM.
  • Moderació de Contingut: Microsoft no realitza una moderació de contingut activa per a ocultar informació sensible.